REEUWIJK - Door een verkeersongeval op de snelweg A12(Utrecht-Den Haag) bij Reeuwijk zijn zaterdagochtend drie mannen eneen vrouw om het leven gekomen. Een andere vrouw raaktezwaargewond. Ze zaten allemaal in een personenauto die van de wegraakte en tegen een boom knalde.

De bestuurder, 23, was woonachtig in Delft. De twee mannelijkepassagiers, beiden 25, kwamen uit Den Hoorn en Schipluiden. Deoverleden vrouw woonde in Nijmegen. Zij is 23 jaar geworden. Degewonde vrouw, die is opgenomen in een ziekenhuis in Gouda, woontin Delft. Zij is 21 jaar. Haar toestand is stabiel. Onder deslachtoffers zijn een broer en een neef van haar.

Dat meldde een woordvoerder van het Korps LandelijkePolitiediensten (KLPD). Het ongeval gebeurde rond 04.30 uur. Debestuurder raakte tijdens het inhalen van een vrachtwagen de machtover het stuur kwijt.

Snelheid

De drie mannen waren op slag dood. De vrouw overleed korte tijdlater in een ziekenhuis in Rotterdam. Op basis van de schade en eengetuigenverklaring concludeert de politie dat de snelheid vrij hoogmoet zijn geweest.

De rijbanen van de A12 in de richting van Utrecht naar Den Haagwaren urenlang afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via Alphen aanden Rijn (N11).