ROTTERDAM - Drie Rotterdammers van 60, 28 en 27 jaar oud zijn in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half twee aangehouden omdat ze zich hadden uitgegeven als agenten. Het drietal had even daarvoor in hun auto vanaf de Coolsingel in Rotterdam een andere personenauto gevolgd omdat deze een overtreding zou hebben gemaakt.

Op de Maasboulevard stopte de auto en spraken zij de twee inzittenden aan over de overtreding. Zij legitimeerden zich zelf met een pasje waarop een nagemaakt politielogo stond. Het drietal droeg geen politie-uniform, maar had wel handboeien aan de broekriem. De bestuurder moest zijn kentekenbewijs afgeven, dat daarna zogenaamd telefonisch werd geverifieerd.

De gecontroleerde bestuurder vertrouwde het niet helemaal en vroeg of er een tweede politieauto bij kon komen. Hierop kreeg hij de mededeling dat die nog wel gebeld zou worden en er later bij zou komen. Daarop reden de nepagenten weg. De inmiddels gewaarschuwde politie signaleerde de auto van de mannen op de 's Gravendijkwal en hield de nepagenten aan.

In de auto van de mannen lagen handboeien, scanners en mac-lite's (staaflantaarns). De auto werd in beslag genomen en het drietal overgebracht naar het bureau. Eén van de verdachten was in bezit van een zakje softdrugs en de 27-jarige verdachte bleek nog 150 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten.