AMSTERDAM - Vier treinreizigers die dinsdagavond in de coupé van de trein zaten die doorboord werd door een metalen paaltje hebben aangifte gedaan bij de Spoorwegpolitie KLPD voor poging tot doodslag. Dat heeft woordvoerder Frans Zuiderhoek van de Spoorwegpolitie KLPD bevestigd.

Een met opzet half ingegraven paal boorde zich dinsdagavond in de onderkant van een trein in Alkmaar en veroorzaakte een gat van acht meter lengte. Niemand raakte gewond. Het rood-witte paaltje, dat waarschijnlijk afkomstig is van een fietspad, werd over een afstand van 400 meter meegesleept. Door de snelheid van de trein is de paal verder omhoog getrokken. Toen de trein tot stilstand kwam, stak de metalen paal 10 tot 15 cm boven de vloer van een coupé uit. In die coupe waren op dat moment vijftien mensen.

Op dit moment onderzoekt de Spoorwegpolitie KLPD het incident. Met oproepen via RTV Noord-Holland en SBS6 worden getuigen gevraagd zich te melden. Tot nu toe zijn er nog geen reacties binnengekomen. In het onderzoek wordt de machinist gehoord. Ook machinisten van andere treinen die eerder op het spoor reden, worden gehoord.