DUBAI - In Irak zijn zeker twintig en mogelijk meer danveertig Iraakse burgers om het leven gekomen toen een Amerikaansehelikopter een trouwpartij onder vuur nam. Dat meldde het Arabischetelevisiestation al-Arabiya woensdag.

Het incident had plaats in het westen van Irak bij de grens metSyrië. Onder de doden zouden veel vrouwen en kinderen zijn.De Amerikaanse strijdkrachten konden de aanval niet bevestigen.De zaak is nog in onderzoek.

Vreugdeschoten

De aanval zou zijn uitgevoerd nadat erdoor feestgangers nabij de plaats El-Kaim vreugdeschoten zoudenzijn gelost. Op woensdagavond verspreide televisiebeelden is tezien hoe slachtoffers van het voorval ten grave worden gedragen.

In juli 2002 werden de Amerikanen beschuldigd van eensoortgelijk incident in Afghanistan. Er vielen destijds 48 doden.De Amerikaanse strijdkrachten zeiden na onderzoek dat deze actietegen aanwezigen op een bruiloft terecht was omdat Amerikaansetroepen onder vuur waren genomen.

Twee maanden geleden kwamen zes leden van een Iraakse familietoen Amerikanen een aanval uitvoerden tijdens een huwelijksfeestten noorden van Bagdad.