NIJMEGEN - De Nijmeegse politie heeft woensdag opnieuw twee -jarige jongens uit die stad aangehouden op verdenking van verkrachting en seksueel misbruik van meisjes van 13 en 14 jaar. Zaterdag hield zij al vier jongens van 14 en 15 jaar aan.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de rechter-commissaris in Arnhem de jongens die zaterdag werden aangehouden voor tien dagen in bewaring gesteld. De twee die woensdag zijn aangehouden zitten eveneens vast. De politie verwacht geen nieuwe aanhoudingen meer, aldus de woordvoerder.

Groot onderzoek

Een van de meisjes deed vrijdag aangifte van verkrachting.Zaterdag volgde de aangifte van een tweede slachtoffer. Daaropbegon de politie direct een groot onderzoek, dat dezelfde dag altot vier aanhoudingen leidde. Deze week heeft een derde meisjeaangifte tegen de jongens gedaan.

De verdachten en de slachtoffers kennen elkaar uit de wijkMalvert, waar ze allemaal wonen. Volgens de meisjes hebben dejongens hen tussen november vorig jaar en mei verkracht enmeermalen seksueel misbruikt.

Bedreigd

Ook zouden de meisjes bedreigd zijnom te voorkomen dat zij aangifte zouden doen. Of er nog meerslachtoffers zijn, is nog niet bekend. Het onderzoek gaat nogverder.