NIJMEGEN - De Nijmeegse politie sluit niet uit dat meer jonge meisjes verkracht of misbruikt zijn door pubers uit de wijk Malvert. Tot nu toe hebben twee meisjes van 13 en 14 jaar aangifte tegen vier jongens gedaan, maar die meisjes zouden eerder bedreigd zijn om te voorkomen dat zij naar de politie stapten.

Dat heeft een woordvoerster van de Nijmeegse recherche maandag bevestigd. De politie hield zaterdag vier jongens van 14 en 15 jaar aan op verdenking van verkrachting van de twee meisjes en het plegen van seksuele handelingen tussen november en mei. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Aangifte

Het ene meisje is vrijdag naar de politie gestapt. Zaterdag volgde de aangifte van het andere slachtoffer. Nog diezelfde dag hield de politie vier jongens aan. Alle betrokkenen maken deel uit van dezelfde kennissenkring uit de wijk, zodat de namen van de verdachten bekend waren. De verkrachtingen en andere seksuele handelingen zouden hebben plaatsgehad in de buurt van het wijkcentrum in Malvert, maar daar wil de politie niets over zeggen.

Buurtonderzoek

Volgens de woordvoerster heeft de politie het buurtonderzoek in de wijk maandagmorgen al grotendeels afgerond. Wel moeten er nog de nodige getuigen worden gehoord. Ook heeft nog ander onderzoek plaats.

Onrust

In Malvert is zondag veel onrust ontstaan toen de zaak naar buiten kwam. Veel buurtbewoners denken de betrokkenen te kennen. Van cameraploegen moesten de wijkbewoners zondagavond echter niets hebben. De politie heeft gezorgd voor Slachtofferhulp en andere opvang voor mensen die daar behoefte aan hebben, aldus de woordvoerster.