ROTTERDAM - De man die ervan wordt verdacht dat hij 1 september de 11-jarige scholier Jeffrey uit Heenvliet zwaar mishandelde en verkrachtte, heeft grotendeels bekend.

De 42-jarige M.G. erkende vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam dat hij het jongetje bij een zandafgraving in Zwartewaal heeft misbruikt en met een steen op zijn hoofd heeft geslagen. Hij bestrijdt wel dat hij Jeffrey heeft verkracht.

De verdachte bekende ook dat hij in de maanden daarna andere kinderen heeft geprobeerd te misbruiken. De zaak tegen G. werd nog niet inhoudelijk behandeld. Hij moet eerst worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De man vertelde dat hij zelf ook behandeling wenst.

Zijn slachtoffer Jeffrey ging 's ochtends met de fiets naar school in Brielle, maar kwam daar niet aan. Een voorbijganger vond hem 's middags bewusteloos bij de zandafgraving in Zwartewaal. Hij had zwaar hoofdletsel en lag twee weken in coma.

G. is in de jaren tachtig al eens veroordeeld voor ontucht met kinderen. In Hellevoetsluis ontstond commotie, omdat hij in 1992 en als banenpooler werkte op de plaatselijke kinderboerderij. Burgemeester Kleijwegt hield bij minister Donner (Justitie) een pleidooi om gemeenten, sportclubs en instellingen waar veel kinderen komen, te informeren over pedoseksuelen in hun omgeving.