ZWIJNDRECHT - De sleepboot En Avant 18, die in de nacht van donderdag op vrijdag kapseisde op de Oude Maas bij de Develhaven, is vrijdag geborgen. Het schip is naar de Wilhelminahaven in Dordrecht gesleept.

De kapitein wordt vermist. De zoekactie naar de 24-jarige man uit Dordrecht had vrijdagochtend nog geen resultaat opgeleverd, aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De politie zet de zoektocht vrijdagmiddag voort.

Drie andere opvarenden, leden van de reddingsbrigade Dordrecht, wisten op tijd van de sleepboot te komen. De politie heeft de twee mannen van 24 en 43 jaar uit Dordrecht en een 28-jarige vrouw uit Barendrecht opgevangen. De vrouw liep lichte verwondingen op.

In de nacht van donderdag op vrijdag deden ongeveer zestig mensen mee aan de zoekactie die tot 05.00 uur duurde. De politie heeft vrijdagochtend de actie enkele uren voortgezet. Zij heeft een helikopter met speciale camera ingezet.

Het schip, eigendom van de rederij Muller uit Dordrecht, sleepte een 80 meter lang Engels schip voor het evenement Dordt in Stoom, dat zaterdag in Dordrecht wordt gehouden. Het scheepvaartverkeer lag tijdens de eerste zoekactie stil maar is vrijdagochtend niet stilgelegd. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Manifestatie

De manifestatie Dordt in Stoom gaat ondanks het ongeval door. Dat heeft burgemeester Bandell gemeld. De Dordtse Reddingsbrigade maakte bekend toch haar medewerking te verlenen aan het evenement, anders zou de manifestatie niet doorgaan. De vermiste kapitein was lid van de reddingsbrigade. De burgemeester besteedt vrijdagavond bij de opening van het evenement aandacht aan het incident.