APELDOORN - De politie in Apeldoorn heeft woensdag nog twee -jarige jongens uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in de Apenheul afgelopen weekeinde. Dinsdag werd al een 16-jarige jongen uit dezelfde woonplaats aangehouden.

De twee nieuwe verdachten hebben zich woensdagochtend zelf bij de politie gemeld. Het drietal wordt vrijdag voorgeleid voor de officier van justitie en blijft tot die tijd zeker vastzitten. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Het entreegebouw van de Apenheul brandde in de nacht van vrijdag op zaterdag tot de grond toe af. Op het moment van de brand waren er geen mensen of dieren in het gebouw. Het grotendeels houten entreegebouw bevindt zich in het wandelpark Berg en Bos. Ook in de rest van het park Berg en Bos heeft de politie zaterdag vernielingen en pogingen tot brandstichting aangetroffen.

Het park verwacht na de wintersluiting vanaf zondag 24 maart gewoon de deuren te kunnen openen. In verband met de opening waren in het entreegebouw net de nieuwe voorraden informatiemateriaal en souvenirs ondergebracht.