AMSTERDAM - Friends-acteur Matt Le Blanc lijkt een eigen serie te krijgen waarin zijn karakter Joey Tribbiani de hoofdrol zal krijgen, zo meldt Glamourmagazine woensdag. Matt is ontzettend enthousiast en voelt zich vereerd met de aanbieding van deze spin-off.

Al eerder werden er een spin-offs van succesvolle shows gerealiseerd. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is dat toen de serie Cheers stopte, het karakter Frasier een eigen show kreeg. Frasie is momenteel erg succesvol in zowel Europa en Amerika.

In deze nieuwe serie zal Joey, die zelf heeft aangegeven minder 'dom' te willen overkomen dan bij Friends, in Los Angeles wonen en daar proberen door te breken in de glamourwereld van Hollywood."Hij zal onder andere een baan krijgen in een soort Dynasty-serie waarbij hij de playboy-zoon zal spelen, maar de serie wordt na de eerste aflevering al geschrapt", onthult een insider.

Deze stap in de carrière van how-you-doin’-Le Blanc zou tot onenigheid kunnen leiden binnen de cast van Friends. Geen van de 'vrienden' is naast de serie ook individueel doorgebroken.