AMSTERDAM - De politie heeft de afgelopen weken zes mannen en drie vrouwen aangehouden in de leeftijd van 20 tot 45 jaar, omdat ze ervan verdacht worden meerdere vrouwen te hebben ontvoerd. De vrouwen zijn verkracht en werden gedwongen seks te hebben met dieren. Dat laat de politie Flevoland weten.

De zaak kwam aan het rollen toen een 22-jarig slachtoffer uit België wist te ontsnappen uit een loods in Kraggenburg. Zij lichtte de politie in.

In Brussel was de 22-jarige vrouw onder valse voorwendselen een auto ingelokt en werd ze naar Nederland ontvoerd. In Nederland dwongen de ontvoerders haar tot seks met mannen en dieren, waarbij foto's werden gemaakt. Verder werd ze geschopt, geslagen en ernstig bedreigd. Behalve de 22-jarige vrouw hebben de verdachten zeker nog twee vrouwen ontvoerd. Ook in Den Haag wisten twee Belgische vrouwen aan de ontvoerders te ontsnappen.

Acht rechercheurs houden zich met de zaak bezig. Tot nu zijn er twee Belgen en vijf Nederlanders aangehouden, maar de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.