GLASGOW - Het dodental van de explosie in een fabriek in de Schotse stad Glasgow is opgelopen tot acht. De lokale politie maakte donderdag bekend opnieuw een lichaam uit de puinhopen te hebben geborgen. ,,Het lichaam is in de vroege uren van deze ochtend gevonden en is overgebracht naar het tijdelijke mortuarium op de plaats des onheils'', aldus een politiezegsman.

De Schotse reddingsdiensten zeiden woensdagavond dat er waarschijnlijk nog twee mensen onder het puin liggen. Het vier verdiepingen tellende fabrieksgebouw is vrijwel geheel met de grond gelijkgemaakt. Uit de enorme puinberg zijn tot dusver zeven personen levend geborgen, meldde de BBC.

Door de ontploffing en de instorting van het pand vielen veertig gewonden. Van hen zijn 21 er ernstig aan toe. De getroffen fabriek Stockline Plastics in het noordwesten van Glasgow heeft ongeveer honderd werknemers.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk heeft een industriële gasoven het begeven. De politie kwalificeert de explosie als een groot incident, maar sluit uit dat het om een terroristische aanslag gaat.