AMSTERDAM/METZ - Nog steeds verkeren twee gewonden van het busongeval van maandag bij Metz in Frankrijk in levensgevaar. Dat heeft woordvoerster M. Snaas van alarmcentrale Elvia maandagavond bevestigd.

De bus van het Groningse reisbureau Bizz Travel werd in de vroege ochtend van maandag op de A31 aangereden door een Italiaanse vrachtwagen die door de middenberm was geschoten. Daarbij kwamen de chauffeur en vier inzittenden van de bus en de twee bestuurders van de vrachtwagen om het leven. Vijfenvijftig mensen raakten gewond.

In Frankrijk verblijven nog 28 inzittenden van de bus, onder wie zes mensen die zijn achtergebleven om hun reisgenoten bij te staan. In ziekenhuizen in en om Metz liggen twaalf zwaargewonden, van sommigen van hen is de toestand ernstig. Van de acht overige gewonden zouden er dinsdag vier per ambulance naar Nederland gaan. Dat is echter niet gebeurd, maar de reden daarvoor is niet duidelijk, aldus Elvia

De Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, Chr. Kröner, heeft dinsdagmiddag gewonden opgezocht in twee ziekenhuizen in Metz. De Franse justitie heeft dinsdag naar aanleiding van het ongeval de voorzitter gehoord van de Italiaanse vereniging van vrachtvervoerders over de weg. Deze voorzitter van Méditrans SRL toonde zich bereid mee te werken aan een reconstructie van de reis van de Italiaanse vrachtwagen voor het ongeluk, zo liet een woordvoerder van het parket weten. Het team dat het ongeval onderzoekt, bestaat uit twintig mensen.

/NIEUWSDoden door ongeval Nederlandse touringcar in Frankrijk (video)