GOES - CDA-fractieleider Verhagen heeft woensdagavond feluitgehaald naar coalitiepartner D66. Verwijzend naar de scepsis dieD66 al heeft geuit over een eventuele verlenging van de Nederlandsemissie in Irak, toonde Verhagen zijn ergernis over het"wegkruipen" van de Democraten.

"Als je met elkaar in een coalitie zit moet je niet alleenakkoord gaan met de makkelijke besluiten, maar ook de moeilijkevoor je rekening willen nemen. Er kan geen sprake zijn vanselectief shoppen", zei Verhagen woensdagavond op eenCDA-bijeenkomst in Goes.

Van Aartsen

Ook de VVD-fractieleider Van Aartsen verbaasde zich over de uitspraak van D66-fractievoorzitter Dittrich. Hij zei dat woensdag tijdens een werkbezoek aan EU-lidstaat Polen. De VVD-fractievoorzitter vindt dat Nederland zijn militairen niet moet terugtrekken uit Irak.

Hij kenschetste de houding van Dittrich als "Wij gaan weg tenzij het niet anders kan". Volgens Van Aartsen is dat nu "precies de verkeerde insteek bij dit vraagstuk".

Van Aartsen vindt de dood van de Nederlandse militair geen aanleiding om de Nederlanders uit Irak terug te trekken. "Het is voor de familie een vreselijk naar bericht, maar je moet je de vraag stellen, waarom deden we dit ook al weer."