AMSTERDAM - De wachtlijsten voor de thuis- en verpleegzorg zijn niet afgenomen maar juist gegroeid. Dit blijkt uit een uitgelekt rapport waaruit Het Financieele Dagblad citeert. De langere wachtlijsten zouden het gevolg zijn van 'zwak management' en personeelstekorten.

Een speciale commissie die onderzoek heeft gedaan naar de wachtlijsten in de thuiszorg en de verpleeghuizen heeft haalt flink uit naar de zorgsector. De wachtlijsten nemen weer toe, het management is zwak en weigert samen te werken, en bouwprojecten lopen ernstige vertragingen op, zo meldt onder meer de NOS dinsdagavond.

Volgens de commissie zijn de veranderingen die nodig zijn om de wachtlijsten weg te werken, onvoldoende van de grond gekomen. In het rapport staat ook nog dat het ministerie meer mensen moet inzetten om de zorgsector aan te sturen.

Het Financieele Dagblad heeft de hand weten te leggen op het eindrapport van de commissie, die sinds eind 1999 onder leiding van Marcel van Dam de situatie in de zorgsector onderzoekt. Het rapport wordt volgende week gepresenteerd.