NEW YORK - Twee jaar en negenhonderd pagina's verder heeft de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton de laatste hand gelegd aan zijn memoires. Het boek zal zoals gepland volgende maand in de schappen liggen, maakte zijn uitgever dinsdag in New York bekend.

"Het schrijven was afgelopen week afgerond en nu leggen we de laatste hand aan het proces van opmaak", aldus zegsman Paul Bogaards van uitgeverij Alfred A. Knopf. "Het is ongeveer negenhonderd pagina's." Bogaards verklaarde dat 'My Life' gewoon zoals gepland eind juni op de markt komt.

10 miljoen

De oud-president heeft naar verluidt een voorschot van 10 miljoen dollar gekregen op het boek dat een eerste oplage krijgt van 1,5 miljoen stuks. Reikhalzend wordt uitgekeken naar het boek om te zien of 'My Life' het beter zal doen dan 'Living History' van de voormalige first-lady Hillary Clinton, waarvan er in een maand meer dan 1 miljoen werden verkocht.

Inhoudelijk kijken mensen voornamelijk uit naar de passages in Clintons boek over het Lewinksy-schandaal, de buitenechtelijke relatie van de president met de stagiaire Monica Lewinksy. Ook bij het verschijnen van 'Living History' was voor die episode uit het huwelijk van de Clintons veel aandacht.