Zonnecelwagen Nuna II gaat meedoen aan de wedstrijd voor zonnecelwagens van Griekenland naar Portugal. De auto, gebouwd door studenten van de Technische Universiteit Delft, won eerder al de jaarlijkse rally voor zonnecelwagens in Australië. Bij de aftrap dinsdagochtend kreeg de Nuna IIals eerste zonnewagen in Europa een kentekenplaat.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De wedstrijd door Europa heet Adiante, Portugees voor 'voorwaarts'. De tochtvan 6500 kilometer trekt ook door het vaak bewolkte Nederland. Hoe hard dewagens dan rijden, is niet bekend. De Nuna stopt op 4 juni even in Delft enAmsterdam.

Promotiecampagne

De Nederlandse ambassades zullen in alle 15 landen van de toer, samen metlocale 'duurzaamheidinstellingen' die zich inzetten voor het gebruik vanonuitputtelijke brandstoffen, het team van de Nuna ondersteunen. Dat wordtgedaan met een promotiecampagne rond duurzaam energiegebruik.

Tegelijk met de race worden kinderen gevraagd tekeningen te maken over hunbeeld van zonne-energie. Bij aankomst in Portugal worden die overhandigd aanhet publiek dat voor de Europees Kampioenschap aanwezig is. De tocht van deNuna begint op 29 mei in Griekenland en eindigt in Portugal op 11 juni.