EINDHOVEN - Voor het cruciale treffen met Feyenoord, donderdag in De Kuip, heeft PSV-trainer Erik Gerets besloten de laatste training grotendeels achter gesloten deuren te houden in het Philips Stadion in Eindhoven. Alleen het eerste kwartier is toegankelijk voor de media.

Voor de return in de kwartfinales van de UEFA-beker wil PSV zich niet bloot geven. Het eerste duel eindigde vorige week in Eindhoven in 1-1.

Gerets zal woensdag tijdens de geheime sessie ook duidelijkheid krijgen over de inzetbaarheid van de geblesseerde rechterverdediger Kasper Bogelund (enkel) en middenvelder Wilfred Bouma (lies). Beiden misten zondag de competitiewedstrijd tegen Vitesse

Daarna beslist Gerets of ze zullen spelen. De Belg mist centrumverdediger Kevin Hofland (geschorst) en middenvelder Johann Vogel (hersenschudding). Hofland wordt waarschijnlijk vervangen door Yoeri Nikiforov. Theo Lucius nam in de eerste wedstrijd tegen Feyenoord al de plaats over van Vogel.

PSV maakt dus, net als Feyenoord vorige week, geen gebruik van de mogelijkheid de laatste training voor de wedstrijd in het stadion van de tegenstander af te werken. De ploeg gaat na de training naar een hotel in Oisterwijk en vertrekt van daaruit naar Rotterdam.

Gesloten deuren

Gerets trainde al twee keer eerder achter gesloten deuren. "PSV en Feyenoord weten alles van elkaar. Maar de buitenwacht hoeft niet alles te zien. Als we wat willen proberen of op bepaalde dingen willen oefenen, is het niet de bedoeling dat dat meteen op de televisie komt. Wij willen dus rustig trainen. Er staat veel op het spel."