HEERHUGOWAARD - In winkelcentrum Middenwaard in het centrum van Heerhugowaard is in de nacht van zondag op maandag een zeer grote uitslaande brand uitgebroken. Het vuur in ontstaan in het bowling- en partycentrum in Middenwaard. De brand woedt niet alleen in de bowlinghal, maar ook in het aangrenzende cultureel centrum waarin onder meer een theater is gevestigd, aldus een politiewoordvoerster.

Acht korpsen uit Noord-Holland bestrijden het vuur. Volgens de woordvoerster proberen brandweerlieden te voorkomen dat de vlammen overslaan naar de winkels. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. De brand is ontdekt door passerende politiemensen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Cultureel centrum De Schakel moet volgens de politie als verloren worden beschouwd, de schade aan het bowlingcentrum is aanzienlijk. In de omgeving van de brand is een man aangehouden, omdat hij "een nogal onsamenhangend verhaal vertelde over waarom hij bij het winkelcentrum aanwezig was".
Acht korpsen uit Noord-Holland bestrijden het vuur

Rond het gebouw bevinden zich geen woningen. Voor zover bekend is niemand bij de brand gewond geraakt. De winkeliers worden door de politie opgevangen in het gemeentehuis van Heerhugowaard.

Middenwaard is een overdekt winkelcentrum. Eigenaar Corio en de gemeente hebben plannen gemaakt om het centrum de komende jaren te moderniseren en uit te breiden. De winkelvoorziening bevat onder meer twee supermarkten.