WASHINGTON - Een halfbroer van Osama bin Laden heeft maandag voor de Amerikaanse tv-zender CNN verklaard dat 's werelds meest gezochte terrorist in goede gezondheid verkeert. Hij hielp tegelijkertijd het hardnekkige gerucht de wereld uit dat Osama bin Laden zou lijden aan een nierziekte, waarvoor hij dialysebehandelingen moet ondergaan.

Sjeik Ahmad zei tevens dat hij niet gelooft dat zijn halfbroer achter de aanslagen van 11 september in New York en Washington zit. "Hij is mijn broer, ik ken hem. Ik heb jaren met hem samengewoond en ik weet hoezeer hij God vreest", aldus Ahmad voor CNN.

Sjeik Ahmad en Osama bin Laden maken deel uit van een grote welvarende Saudische familie. Ze delen dezelfde moeder, maar hebben een verschillende vader. Drie weken geleden zou hun moeder een telefoontje hebben ontvangen waarin werd gezegd dat het goed gaat met haar zoon. Het is niet bekend of de terrorist het telefoontje zelf pleegde.

In tegenstelling tot het grootste gedeelte van de familie dat halverwege de jaren negentig afstand nam van de radicale ideeën van de terroristenleider, heeft sjeik Ahmad het contact met zijn halfbroer niet verbroken. Ahmad zei dat hij Bin Laden enkele malen heeft opgezocht in Sudan en dat hij hem vorig jaar heeft ontmoet in Afghanistan.

/DOSSIERTerreur VS