DEN HAAG - De politie heeft maandag iemand aangehouden als verdachte in de twintig jaar oude moordzaak van Ingrid Akkerman. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag wil verder niets zeggen over de identiteit van de man. Ook wordt de locatie waar de arrestatie is verricht, geheimgehouden.

Volgens de Haagsche Courant is de aangehouden man, de vroegere echtgenoot van Ingrid Akkerman. De krant meldt verder dat het huwelijk tussen de twee slecht was en dat de Haagse op de dag van haar verdwijning een afspraak bij een advocaat had om een echtscheiding te regelen. Ze is nooit bij haar advocaat aangekomen.

Eerder dit jaar slaagde justitie erin alsnog duidelijkheid te krijgen over het lot van de vrouw die sinds 1983 werd vermist. Stoffelijke resten die in het Belgische Meise waren gevonden, bleken van de Haagse te zijn. Uit onderzoek van de overblijfselen is gebleken dat Ingrid Akkerman indertijd is vermoord.

Het onderzoeksteam is sinds februari opnieuw met het onderzoek begonnen. Het is met de huidige DNA-technieken mogelijk om destijds in beslag genomen materiaal te onderzoeken. In 1983 kon dat nog niet.