ISLAMABAD - Een dorpsraad in Pakistan heeft een huisbaas toestemming gegeven om de dochter en schoondochter van een man die een geheime verhouding met zijn dochter had, te verkrachten. Dat meldde de Pakistaanse politie donderdag. Dorpsbewoners grepen in en wisten te voorkomen dat de meisjes daadwerkelijk werden verkracht.

De huisbaas had bij de dorpsraad zijn beklag gedaan en zei dat hij in zijn eer was aangetast. Daarop besloten de drie leden van de raad dat hij als genoegdoening zijn gang mocht gaan met de -jarige dochter en de 22-jarige schoondochter van de man die hij beschuldigde..

De meisjes werden onder valse voorwendselen naar de woning van de huisbaas gelokt en daar opgesloten in een kamer. Twee broers van de huisbaas hielden de wacht terwijl hij de dames van hun kleren ontdeed. Dorpsbewoners wisten de meisjes op tijd te ontzetten. De politie in de nabijgelegen stad Kabirwala is een onderzoek gestart naar alle betrokkenen. Een van de broers van de huisbaas is aangehouden. Het hoofd van de provinciale politie heeft het lokale politiekorps opdracht gegeven alles in het werk te stellen om de mannen veroordeeld te krijgen.