MOSKOU - De Russische politie heeft dinsdag twee jonge Russische vrouwen bevrijd uiteen kelder waar zij drie jaar lang hadden vastgezeten en waren misbruikt alsseksslavinnen. Dat hebben Russische nieuwsmedia donderdag gemeld.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De tweevrouwen, nu 21 en 17 jaar oud, verdwenen in september 2000 na een bezoek aandiscotheek in Rjazan, tweehonderd kilometer ten zuidoosten van Moskou. Dezoektocht naar de twee werd na enige maanden gestaakt en algemeen werdaangenomen dat ze dood waren.

De vrouwen bleken echter te zijn meegenomendoor een man die hen opsloot in een met een stalen deur afgesloten bunkeronder zijn garage. Daar misbruikte hij hen jaren achter elkaar als zijnseksslaven.

De oudste van de twee vrouwen kreeg in de bunker twee zonen vanhaar ontvoerder, die hij naar een weeshuis in Rjazan bracht. Ze was bij haarbevrijding dinsdag acht maanden zwanger van een derde kind.

Het was nietmeteen duidelijk hoe de politie de vrouwen na drie jaar alsnog heeft wetenop te sporen. Een van de vrouwen vertelde dat hun ontvoerder, een 53-jarigefabrieksarbeider, hen afgelopen herfst 's nachts een aantal keer uitwandelen nam. Tijdens een van de wandelingen wist zij een voorbijganger eenbriefje toe te steken, waarop zij om hulp vroeg.