HILVERSUM (ANP)- Met een minuut stilte, bloemen en emoties herdachten ruim tweehonderd mensen donderdagochtend de moord twee jaar geleden op politicus Pim Fortuyn op het Media Park in Hilversum.

"Zolang wij leven gaan we door met deze herdenkingen'', riep R. van den Heerik van de Stichting Beeld van Pim bij het leggen van een grote bloemenkrans. "Als wij dood zijn, blijft je beeld staan.'' Met drie bussen kwamen 150 mensen uit de buurt van Rotterdam naar het Media Park in Hilversum. De stichting Vrienden van Pim Fortuyn organiseerde de reis. Die huurde motorrijders in als ordedienst.

"Pim, jongen we zullen je nooit vergeten en altijd je gedachtegoed blijven uitdragen'', zei een geëmotioneerde J. Vetter van de Vrienden van Pim Fortuyn, voorafgaand aan de minuut stilte.

LPF-politicus Herben bedankte de mensen en zei dat Fortuyn niet het politieke eerherstel krijgt dat hij verdient. "Het Fortuynisme is niet dood'', schreeuwde ex-LPF'er M. Kievits. "We beginnen nu pas. Kijk maar hoeveel mensen hier weer zijn. We zijn springlevend. Voor elke vermoorde Pim Fortuyn staat er weer een nieuwe klaar. De volgende symbolische kogel komt van onze kant.''