RIJSWIJK - Het wrak van de Nederlandse bus die maandag ter hoogte van het Franse Metz verongelukte, is door hulpdiensten weggesleept.

Sleepwagens hebben het weggedeelte van de A31 waarop het ongeval zich heeft afgespeeld, vrijgemaakt. Ook het wrak van de Italiaanse vrachtwagen die met de bus in aanrijding kwam, is al verwijderd. Ook is de beschadigde vangrail langs de weg vervangen. De rail was over een lengte van ongeveer 20 meter zwaar beschadigd.

De schuin aflopende berm naast de snelweg, waar het buswrak na het ongeluk terechtkwam, biedt een macabere aanblik. Het gras ligt bezaaid met persoonlijke bezittingen van de passagiers als flessen, kussens en kledingstukken. Ook liggen er afgebroken delen van busstoelen.

Nauwelijks paniek

Wegwerkers zijn druk bezig met het herstellen van de weg. Volgens een van de werkers, die vlak na het ongeval op de rampplek aankwam, was er op dat moment nauwelijks sprake van paniek. Volgens de wegwerker kwam de hulpverlening aan de slachtoffers zeer spoedig op gang.

Het wrak van de bus is gestald bij het bureau van de verkeerspolitie in Moulins-les-Metz. De donkerblauwe dubbeldekker, met op de zijkant het opschrift 'Bizz.travel.nl', is zwaar beschadigd. De voorkant van het voertuig is een gapend gat waar alleen nog bedrading en motoronderdelen uitsteken. De rechterkant van het dak van het voertuig is volledig opengereten.

Persoonlijke bezittingen

Het wrak ligt nog bezaaid met persoonlijke bezittingen. De morbide stilte bij het wrak wordt verbroken door een rinkelde portable telefoon die tussen de brokstukken ligt.

Van de vrachtwagen is bijna niets meer over. De voertuigen zijn met een dusdanige vaart met elkaar in aanrijding gekomen dat hulpdiensten vijf uur nodig hebben gehad om de wrakken van elkaar te scheiden.

/NIEUWSDoden door ongeval Nederlandse touringcar in Frankrijk (video)