BREEZAND - Een 11-jarige jongen is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een brand in een woning in Breezand (Noord-Holland). Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld. In het vrijstaande pand aan de Burgemeester Lovinkstraat woonden twee families. De jongen sliep op zolder. Zijn stoffelijk overschot werd om 1.10 uur geborgen door de brandweer.

De vaders van de twee families zijn broers van elkaar. Het dodelijke slachtoffer maakte deel uit van een gezin van vier personen, dat op de eerste verdieping woonde. Zijn zusje werd met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

De vader en de moeder liepen geen fysieke verwondingen op tijdens de brand. Dat gold ook voor het andere gezin van vijf personen dat op de begane grond woonde.

De brandweer kreeg de eerste brandmelding rond 23.50 uur. Rond .30 uur was het vuur onder controle. Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Om hierover duidelijkheid te krijgen, wil de politie op een later moment de overlevenden horen. "Nu is dat nog niet een goed idee. Iedereen is natuurlijk zeer aangeslagen", aldus de zegsman van de politie.