DEVENTER - Op het bedrijfsterrein van Impress Metal Packaging in Deventer heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand gewoed. Een partij van 30.000 pallets werd verwoest door het vuur. Niemand raakte gewond en er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak rond 0.48 uur op het terrein aan de Zweedsestraat 7, op industrieterrein Hanzepark aan de zuidkant van Deventer en in de buurt van de snelweg A1. In de uren daarna dacht de brandweer even dat ook het bedrijfspand in brand stond. Daarvan bleek echter geen sprake.

Dankzij de inzet van groot materieel en honderd brandweerlieden kon het sein brand meester rond 02.45 uur worden gegeven.

Brandstichting

De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken. "Dat vermoeden bestaat", aldus een woordvoerder. Ook onderzoekt de politie of er een verband bestaat met een autobrand die in de nacht van maandag op dinsdag ook woedde in Deventer.

De omvang van de schade die de brand heeft aangericht, was dinsdagochtend nog niet bekend. De productie heeft volgens een woordvoerder van het bedrijf niet stilgelegen.