AMSTERDAM - Twee mannen van 44 en 47 jaar zijn vorige week aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij in Muiderberg op 3 april. Daarbij raakten drie Marokkaanse jongeren gewond. De 44-jarige verdachte zou het wapen hebben geleverd, de andere man zou hierbij betrokken zijn geweest. Dat meldde het Openbaar Ministerie maandag.

Eerder werd al een 19-jarige man in Israël aangehouden op grond van moord, dan wel doodslag. Hij kwam vorige week donderdag aan in Nederland. Alle drie de verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig vastzitten.

Aan het schietincident op 3 april op de Brink in Muiderberg ging een confrontatie tussen vijf Marokkaanse jongeren en een groep van ongeveer twintig skinheads vooraf. Eén van de skinheads trok onverwacht een wapen en begon te schieten. De politie gaat uit van een individuele actie van de schutter.

Van de drie slachtoffers konden twee na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De derde werd met een schotwond in zijn buik opgenomen. Ook hij is inmiddels weer thuis.