AMSTERDAM - Het stadsdeel Amsterdam-Noord wil asociale gezinnen die extreme overlast veroorzaken in de toekomst gaan onderbrengen in 'shockproof' containers aan de rand van de stad. Dat wil een meerderheid van de stadsdeelraad, aldus het Algemeen Dagblad maandag.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Volgens mede-initiatiefnemer van het plan en CDA-fractievoorzitter John Geelof is de spanning in sommige wijken zo hoog opgelopen, dat onleefbare situaties zijn ontstaan. "Het gaat om een enorme overlast waarbij vaak alcohol en drugs in het spel is. We moeten iets doen", zegt Geelof.

De gezinnen zullen ondergebracht worden in groepjes van vier á vijf containerwoningen, gemaakt van kunststof golfplaten. Omdat de ervaring leert dat het interieur vaak wordt beschadigd, zal bijvoorbeeld de gootsteen worden ingemetseld.

De gezinnen waar het om gaat zijn notoire probleemgevallen, die vaak extreme geluids- en stankoverlast veroorzaken en buurtbewoners intimideren. Ze zijn al vaker verplaatst door het stadsdeel, en volgens Geelof zit er daarom niets anders op voor de gezinnen om het 'vrijwillige' aanbod aan te nemen: "Het is voor hen op straat of in deze containers."