APELDOORN - Het grotendeels houten entreegebouw van apenpark de Apenheul in Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag tot de grond toe afgebrand. De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken.

Het gebouw stond in wandelpark Berg en Bos bij de ingang van het apenpark. Op het moment van de brand waren er geen dieren of mensen aanwezig. De melding van de brand kwam iets na middernacht binnen. De brandweer rukte direct met groot materieel uit.

Er zijn aanwijzingen gevonden dat er sprake is van inbraak in combinatie met brand. Ook in de rest van het park Berg en Bos heeft de politie vernielingen en pogingen tot brandstichting aangetroffen. Volgens haar zijn er geen aanwijzingen dat een actiegroep achter de brand zit.

Het park verwacht na de wintersluiting vanaf zondag 24 maart gewoon de deuren te kunnen openen. In verband met de opening waren in het entreegebouw net de nieuwe voorraden informatiemateriaal en souvenirs ondergebracht. Over de omvang van de schade is nog niets bekend.