LONDEN - Britse tienermeisjes kunnen bij twee vestigingen van de supermarktketen Tesco en bij een winkel van Sainsbury gratis de morningafterpil krijgen. De ketens willen met deze actie bijdragen aan de vermindering van het aantal tienerzwangerschappen, in Groot-Brittannië het hoogst in heel Europa. Meisjes die de pil willen hebben, moeten wel een aantal vragen beantwoorden voor zij hem krijgen.

De supermarkten zijn met de campagne begonnen nadat zij waren benaderd door de overheid in het graafschap Somerset en in Bristol. "Als andere overheden ons benaderen, breiden wij de actie uit", zei een woordvoerder van Tesco, dat 700 vestigingen heeft.

De Britse anti-abortusgroepen zijn woedend over de handelwijze van het winkelbedrijf. Nuala Scarisbrick van de organisatie Life Charity zei tegen de krant The Daily Telegraph dat zij het schrijnend vindt dat Tesco adverteert met de slogan 'baby's kosten minder bij Tesco' (om goedkope wegwerpluiers en dergelijke aan te prijzen), terwijl "je beter kunt zeggen dat baby's sneller worden gedood bij Tesco". Scarisbrick raadt de 35.000 leden van haar organisatie aan Tesco te boycotten.