DEN HAAG - Wassenaarder G. van der Bent heeft bij monde van zijn advocaat het schikkingsvoorstel van prinses Máxima afgewezen. De raadsman van Máxima stelde vorige week een overeenkomst voor schadevergoeding voor naar aanleiding van een aanrijding die Van der Bent en de prinses vorig jaar hadden.

Van der Bent zei vrijdagavond dat zijn advocaat, H. Loonstein uit Amsterdam, het voorstel eerder die dag heeft afgewezen. Prinses Máxima en haar raadsman zouden Van der Bent te weinig hebben geboden. De vleeshandelaar uit Wassenaar brak door het ongeluk bij paleis Huis ten Bosch een been, waardoor hij tijdelijk niet kon werken en financiële schade zou hebben geleden. Op de inhoud van het schikkingsvoorstel ging Van der bent niet in.

Door de afwijzing moet Máxima waarschijnlijk toch op 3 mei voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. Op die dag leggen diverse getuigen onder ede een verklaring af over het ongeluk. Van der Bent hoopt daardoor meer duidelijkheid te krijgen over wie er schuld had aan de aanrijding.