HILVERSUM - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun huwelijk ondanks de enorme belangstelling toch als 'heel persoonlijk en intiem' ervaren, precies zoals ze van te voren hadden gehoopt. Dat bleek uit het dankwoord van de Prins van Oranje vrijdagavond op de NOS-televisie. Alleen het gejuich vanaf de Dam bij de ja-woorden herinnerde het paar eraan dat hun verbintenis door velen werd gevolgd.

Alexander noemde 1 en 2 februari "prachtige emotievolle dagen". Hij riep speciaal het ArenA-feest van 1 februari in herinnering, waarbij zijn bruid en hij het Oranjefonds voor de multiculturele samenleving kregen aangeboden. Daar willen ze in de toekomst "veel inhoud" aan geven. De prins noemde alle reacties, brieven en cadeaus "hartverwarmend". Er zijn honderdduizenden blijken van belangstelling binnengekomen.

Máxima zei "heel diep geraakt" te zijn door de "liefde en warmte waarmee de brieven zijn geschreven en de cadeaus en tekeningen zijn gemaakt". Deze liefde maakt de herinnering aan "onze heel bijzondere dag" nog veel specialer, aldus de prinses.

Als tegenprestatie kunnen alle belangstellenden volgende week een foto van het paar downloaden van de internetsite vna het koninklijk huis (www.koninklijkhuis.nl

/DOSSIERMaxima