OUDDORP - De Zeeuwse politie heeft bij een inval in een vakantiewoning in Ouddorp op 4 maart een XTC-laboratorium opgerold. Bij de inval en afgelopen week zijn in totaal vier mannen en een vrouw aangehouden. Onder meer 20.000 pillen zijn in beslag genomen met een straatwaarde van 100.000 euro, zo deelde de politie vrijdag mee.

De Zeeuwse regionale recherche kwam na een onderzoek van enkele maanden op het spoor van de XTC-productie. Ze besloot tot de inval in een vakantiewoning in Ouddorp en een loods in Stellendam. De vakantiewoning fungeerde als dekmantel voor een XTC-laboratorium.

Naast de pillen trof de politie in de woning diverse grondstoffen aan voor de productie van XTC en vier machines om de pillen mee te maken. In de loods in Stellendam vond de politie een vrachtauto en een Zodiac-boot, beide van diefstal afkomstig.

Bij de inval zijn drie mannen van 35 en 37 jaar uit Spijkenisse en Hoogvliet aangehouden en een 28-jarige vrouw uit Spijkenisse.

In de loop van de afgelopen week is een 30-jarige inwoner van de gemeente Sluis-Aardenburg gearresteerd. De vrouw is inmiddels op vrije voeten gesteld. De Zeeuwse recherche heeft het onderzoek in de zaak nog niet afgerond.