NAARDEN - De gemeente Naarden wil een eind maken aan seks in het Naarderbos. Het recreatiegebied op een oude vuilstortplaats is een populaire ontmoetingsplek voor homo's en hetero's, maar met een aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) moet dat straks tot het verleden behoren. Dinsdagavond stemt de gemeenteraad over de aanpassing van de regeling.

Mensen die seks willen hebben in de buitenlucht weten al jaren hun weg naar het Naarderbos te vinden, veelal via internet. Zo prijst een organisatie onder de naam Swinglife het bos aan met 'de hele dag heerlijk genieten' en 'hier zie je altijd wel auto's van liefhebbers staan'.

"Personen die zich in het bos ophouden om uit te nodigen tot ontuchtige handelingen, veroorzaken overlast", aldus het college. "Ik heb best wel oog voor homo's die moeite hebben om een plek te vinden waar zij redelijk anoniem samen kunnen zijn", zegt burgemeester Peter Rehwinkel. "Maar hier gaat het om een recreatiegebied. Seksuele handelingen kunnen wij niet tolereren."

Het Kenniscentrum Homo- en Lesbisch Emancipatiebeleid waarschuwt eventuele Naarderbosgangers alvast op haar website: "Je moet nu extra op je tellen passen."