AMSTERDAM - De populariteit van de Amerikaanse president George Bush is deze maand gegroeid, ondanks de toenemende instabiliteit in Irak en het grootste aantal doden onder de Amerikaanse troepen sinds de invasie vorig jaar.

Volgens een maandag gepubliceerde peiling van het Pew Research Center is 48 procent er tevreden over hoe Bush zich van zijn taak kwijt, 5 procentpunten meer dan in het begin van april. Ontevreden is 43 procent.

Ook 48 procent vindt dat Bush de zaken in Irak verkeerd aanpakt. Slechts 36 procent gelooft dat de president een duidelijk plan voor ogen heeft om de situatie in het land meester te worden. Deze cijfers zijn ten opzichte van de vorige peiling vrijwel onveranderd.

Ook de steun van het publiek voor het militaire optreden in Irak is nauwelijks gewijzigd: 54 procent denkt dat de VS daarmee de juiste beslissing hebben genomen. Drieënvijftig procent wil de troepen in Irak houden tot er een stabiele regering is en 54 procent is ervan overtuigd dat de VS hun doelen in Irak zullen bereiken.