NIJMEGEN - De Nijmeegse politie vernietigt alle flitsfoto's die donderdag in die stad zijn gemaakt. Dat heeft het korps besloten omdat het verkeer in Nijmegen vrijwel de hele dag vastgelopen is door een ongeluk op de Waalbrug in de snelweg A50 ter hoogte van Ewijk.

De politie heeft het verkeer de hele dag met de hand geregeld op de doorgaande wegen in de stad om nog enige beweging in het verkeer te houden, aldus een woordvoerder. Daarbij hebben agenten het verkeer regelmatig gemaand om door rood licht te rijden.

De roodlichtcamera's flitsten vervolgens de overtreder. Maar aanwijzingen van agenten gaan boven mechanische verkeersregelingen, aldus de zegsman van de politie. Daarom krijgen geflitste weggebruikers onder deze bijzondere omstandigheden geen bekeuring.

Veel noord-zuidverkeer via de A50 moest uitwijken naar Nijmegen, omdat bij die stad de enige andere brug over de Waal in het oosten ligt. De Nijmeegse Waalbrug sluit echter direct aan op stadswegen. Het verkeer heeft zowel voor als achter de brug tot in de loop van donderdagavond in de file gestaan.