SINT WILLEBRORD - De politie heeft zaterdag in Rijsbergen een groot XTC-laboratorium opgerold. Agenten ontdekten het laboratorium tijdens huiszoekingen in een onderzoek naar de productie van en handel in verdovende middelen. In Tilburg stuitte het onderzoeksteam op een mobiel laboratorium. De politie hield zes personen aan, onder wie de 52-jarige hoofdverdachte uit Sint Willebrord.

Met de aanhouding van de zes verdachten verwacht de politie de handel in drugs een gevoelige slag te hebben toegebracht. Alleen al in het laboratorium in Rijsbergen werden honderden liters grondstoffen voor de productie van XTC aangetroffen, evenals tweehonderd liter halffabrikaat en enkele kilo's pillen. Ook vond de politie twintig liter zuivere PMK, wat genoeg is voor ongeveer .000 pillen. Volgens de politie, die zondag met het nieuws naar buiten kwam, waren er twee grote vrachtwagens nodig om het laboratorium te ontmantelen.

Het laboratorium in Tilburg was dusdanig ingericht dat het op locatie kon worden gebruikt. Deze mobiele werkplaats bevatte achttien dozen aceton, grote hoeveelheden methyl en NMA en voor .000 euro aan PMK, goed voor 375.000 pillen.

Verder waren er huiszoekingen in Sint Willebrord, Breda, Zundert en Bergen op Zoom. Daar vond de politie onder meer zevenhonderd liter zoutzuur, zakken natriumboorhybride, waarschijnlijk het zeer kostbare platinumoxide, diverse computers, drie vuurwapens en een aanzienlijke hoeveelheid munitie.

De verdachten, in leeftijd variërend van 29 tot 52, komen uit Sint Willebrord, Breda, Tilburg, Bergen op Zoom en Antwerpen. Ze worden uiterlijk dinsdag voorgeleid. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.