DEN HAAG - Raadslid M. Dufresne van Leefbaar Den Haag is vrijdag aangehouden omdat hij een collega-raadslid zou hebben aangevallen. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.

Dufresne, die bekendstaat als het 'enfant terrible' van de Haagse gemeenteraad, zou zijn voormalig partijgenoot J. Labuche tegen diens knie hebben getrapt. Labuche vormt nu een eenmansfractie. Dufresne jaagt zijn collega's en leden van het college van burgemeester en wethouders geregeld tegen zich in het harnas door onder meer eindeloze reeksen vragen te stellen en zich niet aan de spreektijden te houden.

'Geen conflict'

Het is onduidelijk wat de reden van de vechtpartij is geweest. "Volgens mij hadden we geen conflict", meldde Labuche. Hij heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan.

De vechtpartij had plaats in het stadhuis, toen de vergadering van de commissie Welzijn even was geschorst. Labuche stond volgens eigen zeggen met enkele raadsleden te praten, toen Dufresne hem trapte. De twee vechtenden zijn uit elkaar gehaald en de politie hield Dufresne aan.