PARIJS - Een belangrijke adviseur van de Franse premier Jean-Pierre Raffarin is vrijdag opgestapt. Dominique Ambiel was ervan beschuldigd dat hij het met een minderjarige prostituee had aangelegd. De regering heeft laten weten dat de arbeidsovereenkomst met de pr-adviseur is ontbonden.

Ambiel werd deze week gearresteerd in het Bois de Boulogne, een park ten westen van Parijs waar in de nachtelijke uren prostituees hun brood verdienen. Volgens de krant Le Monde trof de politie tijdens routinecontroles in Ambiels auto een 17-jarige Roemeense prostituee aan.

Ambiel heeft in de krant Le Monde gezegd dat hij toch al wilde vertrekken en dat hij dat nu uit respect voor de premier iets eerder heeft gedaan. Op die manier zou hij beter in staat zijn de beschuldigingen te weerspreken.

Volgens de pr-adviseur was hij namelijk alleen in de buurt van twee ruziënde prostituees. Eentje had haar toevlucht in Ambiels auto gezocht. De vrouw vertelde de politie echter dat zij met Ambiel zojuist een hotel had verlaten, aldus Le Monde.