SWELLENDAM - Het proces tegen de man die wordt verdacht van de moord op de Nederlandse studente Marleen Konings in Zuid-Afrika, wordt op 23 juli gehouden in een van de hooggerrechtshoven. Tijdens een pro forma-zitting in de rechtbank van Swellendam (Zuid-Afrika) vrijdag heeft de rechter daartoe besloten.

Een politiewoordvoerder liet weten dat er 53 aanklachten tegen de verdachte, de 46-jarige Ferdinandt Mostert, zijn geformuleerd. Aanvullend onderzoek brengt wellicht nog andere zaken tegen de verdachte aan het licht, stelt ze.

Mostert wordt in ieder geval verdacht van twee moorden: Die op Marleen Konings en van een moord die hij eerder in 1997 zou hebben gepleegd. Daarnaast zal de verdachte zich ook moeten verantwoorden voor een poging tot moord en een lange reeks van fraudezaken. De rechter in Swellendam heeft nog niet aangegeven bij welk hooggerechtshof de zaak in behandeling zal worden genomen.

Hoogstwaarschijnlijk zal dat het hooggerechtshof in Kaapstad zijn. "Een beslissing daarover moet echter nog worden genomen", aldus een politiewoordvoerder.