PEKING - In China heerst opnieuw de longziekte SARS. In de hoofdstad Peking en in de provincie Anhui zijn twee gevallen van besmetting bevestigd en twee gevallen als 'mogelijk' bestempeld. De moeder van de besmette persoon in Anhui overleed op 19 april.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Zij stond geregistreerd als 'mogelijk' besmet met SARS, zo maakte het Chinese ministerie van Volksgezondheid vrijdag bekend. China vreest nu voor een terugkeer van de besmettelijke longziekte. Vorig jaar overleden wereldwijd achthonderd mensen aan SARS.

Eén van de mogelijk geïnfecteerden is een 20-jarige verpleegkundige op een longafdeling van een ziekenhuis in Peking. Dat heeft het ziekenhuis meegedeeld. Zij is het eerste vermoedelijke geval in maanden. Haar collega's zijn in afzondering geplaatst.

In het tweede geval gaat het om een 26-jarige studente uit de centraal gelegen provincie Anhui. Zij is eind maart met longontsteking in hetzelfde ziekenhuis opgenomen. Een week later werd de verpleegkundige ziek. De studente ligt inmiddels in een ziekenhuis in Anhui. Vijf mensen die met de studente in contact zijn geweest, zijn in quarantaine geplaatst.