MAASTRICHT - De Maastrichtse familie Krijnen weigert te verhuizen naar de vier woningen die hen door de gemeente zijn aangeboden. Ook de tussenkomst van burgemeester G. Leers bracht woensdag nog geen oplossing voor het conflict.

De familie Krijnen moet vertrekken uit de sterk verpauperde Electro-buurt, waar het gezin veel onrust veroorzaakte. De nog bewoonde huizen in de wijk worden nog dit voorjaar gesloopt. De gemeente Maastricht en de woningbouwvereniging Sint Servatius bieden al maandenlang vervangende woonruimte aan. Het gaat om vier woningen aan de rand van de stad, in een geïsoleerde omgeving. Eventuele problemen met buren kunnen zo worden beperkt.

Maar de familie weigert hier op in te gaan. De woningen staan als het ware in de voortuin van de plaatselijke gevangenis, die leden van de familie Krijnen ook van binnen kennen.

Burgemeester Leers, sinds 1 februari werkzaam in de Limburgse hoofdstad, ziet toch positieve kanten aan de kennismaking. "We zijn in elk geval in gesprek geraakt met deze mensen. Er is een sfeer van wederzijds respect van elkaars standpunten," aldus een woordvoerder van de gemeente.

Toch zit de gemeente met een probleem, er is geen alternatief. "De familie Krijnen zal het aanbod snel moeten accepteren. De burgemeester gaat nu in beraad met de woningbouwvereniging", aldus een woordvoerder van de gemeente.

/REACTIESVerhuizing recalcitrante familie kost fortuin