CULEMBORG - Op de snelweg A2 (Den Bosch - Utrecht) ter hoogte van de afslag Culemborg zijn dinsdagmorgen drie personenauto's tegen elkaar gebotst. Daarbij zijn volgens een woordvoerster van de politie twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond en drie mensen liepen lichte verwondingen op.

Het ongeval gebeurde rond half elf. De politie denkt dat de eerste auto door een stuurfout tegen een tweede botste. Die sloeg daardoor over de kop en raakte een derde wagen. De gekantelde auto vloog in brand. Passanten hebben het vuur vrijwel meteen geblust, maar toch kwamen in die auto twee mensen om het leven. Alle betrokken auto's hadden Franse kentekenplaten. De politie kent de identiteit van alle slachtoffers nog niet, zegt de woordvoerster.

Een deel van de A2 in de richting Utrecht is door het ongeluk urenlang afgesloten geweest. Pas in de middag gaf de politie de weg weer vrij. Volgens de politie hebben in beide richtingen files tot kilometer lengte gestaan. Ook op omliggende snelwegen liep het verkeer vertraging op.