DORDRECHT - Rochelle Rikkers, het zusje van de vermoorde Rowena Rikkers, gaat voorlopig voor een jaar naar een therapeutisch pleeggezin. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht woensdag beslist. Dat betekent dat vader van het meisje, Martin Huisman, niet de voogdij over het kind krijgt.

De moeder van Rochelle, Wanda Rikkers, zit samen met haar vriend Mike J. vast op verdenking van de moord op van Rochelles zusje, Rowena. Lichaamsdelen van het 4-jarige meisje werden in augustus op strand Nulde bij het Veluwemeer gevonden. De Spaanse politie arresteerde de twee in december. Zij waren in Spanje samen met Rochelle ondergedoken.

Rochelle werd in december door haar vader Martin Huisman uit Spanje opgehaald. Hij had echter niet de voogdij over zijn dochter. Rochelle kwam onder toezicht van Jeugdzorg en werd tijdelijk bij een zus van Huisman ondergebracht.

Martin Huisman wilde de voogdij over Rochelle, maar de Raad voor de Kinderbescherming vond dat het meisje naar een 'therapeutisch pleeggezin' moet.

De rechtbank neemt dit advies over. Volgens de rechtbank is deze maatregel nodig omdat het kind door alle gebeurtenissen ernstig is getraumatiseerd. Het kind leidt aan angst en paniekgevoelens. Totdat er een therapeutisch gezin is gevonden, mag Rochelle bij haar tante blijven. De maatregel om het meisje bij een ander gezin te plaatsen, geldt voor een jaar.

/NIEUWSRochelle Rikkers gruwelijk mishandeld