MIDDELBURG - Voor het veelvuldig verkrachten van zijn drie jongere broertjes heeft de rechtbank in Middelburg woensdag de -jarige R.D. uit Yerseke veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, en 240 uur dienstverlening.

Ook moet D. in therapie, heeft de rechtbank bepaald. Tegen de man was een gevangenisstraf van drie jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. De verkrachtingen en ander seksueel misbruik vonden plaats tussen 1993 en 1995. De broertjes waren toen zes, tien en elf jaar.

Uit de diverse rapportages kwam het gezin waarin hij leefde, naar voren als een geïsoleerd, streng religieus gezin, met veel ge- en verboden en waarin de bijbel een grote rol speelde. R. was een ongewenst kind, zijn vader tiranniseerde de boel en mishandelde en vernederde zijn zoon regelmatig. Over emoties, gevoelens en seks werd niet gepraat.

Moeder wist het

In die sfeer groeide R. op en toen hij zijn eigen seksualiteit ontdekte beleefde hij die binnen het gezin. De broertjes moesten zich al dan niet tegen betaling wekelijks zijn lusten laten welgevallen en werden anaal verkracht. Zijn moeder wist overal van, maar hield haar mond. Meerdere keren werd D. betrapt maar het seksueel misbruik bleef niettemin doorgaan.

Uiteindelijk besloot de vader aangifte te doen, maar hij was bereid daar vanaf te zien mits zijn zoon maar wilde betalen. Alles bij elkaar werd R. zo voor 20.000 gulden gechanteerd. Toen hij vorig jaar te kennen gaf niets meer te willen betalen, deed de vader alsnog aangifte.

/NIEUWSEis drie jaar cel voor verkrachten broertjes