LEEUWARDEN - Justitie verdenkt Willem van E. uit Harkstede nu ook van de moord op de prostituee Shirley Hereijgers. Hij zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van drie prostituees in de stad Groningen.

Dat blijkt uit een verklaring van de Friese advocaat W. Anker, de advocaat van Willem van E. Die maakte woensdag bekend dat hij de verdediging van Van E. neerlegt omdat zijn broer H. Anker al als advocaat optreedt voor de familie van Hereijgers.

Volgens de Friese advocaten ontstaat er een onmogelijke situatie wanneer beide broers optreden voor partijen met tegengestelde belangen in dezelfde zaak. De gebroeders Anker hebben vanaf het begin met de nabestaanden van Hereijgers afgesproken dat zij de verdediging op zouden zeggen zodra de man uit Harkstede formeel verdacht zou worden van de moord.

Van E. bekende na zijn aanhouding in november vorig jaar de moord op drie prostituees. Hij ontkende toen iets te maken te hebben met de dood van drie andere prostituees, onder wie Shirley Hereijgers. Zij werd begin mei 1997 dood aangetroffen in de stad Groningen.

Vorig jaar december heropende justitie op verzoek van haar familie het onderzoek naar haar dood nadat uit politieonderzoek was gebleken dat Van E. niets met de zaak-Hereijgers te maken had. Op de uitbreiding van de aanklacht die advocaat Anker woensdag bekendmaakte, willen justitie en politie niet reageren. Van E. heeft zich inmiddels gewend tot advocaat G. Hamer uit Amsterdam.

/NIEUWSPolitie houdt verdachte van moord op prostituee aan