ZWOLLE - In een woning aan de Van Houtenstraat in Zwolle zijnmaandag de levenloze lichamen gevonden van de 41-jarige bewoner enzijn 14 maanden oude zoontje. Dit heeft de politie maandagavondbekendgemaakt.

Het kind is vermoedelijk door verstikking om het leven gekomen,zijn vader heeft volgens de politie zelfmoord gepleegd. De politiewas door buren van een ongebruikelijke situatie in de woning op dehoogte gebracht.

In de nacht van zondag op maandag verzocht de politie in Alkmaarde collega's in Zwolle al om een kijkje te nemen bij het pand in deVan Houtenstraat. Dit gebeurde nadat het jongetje zondagavond nietdoor zijn vader was afgezet bij de moeder in Heerhugowaard.Het nachtelijk bezoek van de politie leverde niets op. De woningwas niet verlicht, de auto van de bewoner afwezig en buren gavenaan dat de man niet thuis was. Ook op aanbellen en aankloppen bijhet huis werd niet gereageerd.

Nadat de moeder in de loop van de dag aangifte deed vanvermissing en onttrekking aan het ouderlijk gezag vond de politiemaandagmiddag om 14.45 uur de dode lichamen in de woning. HetOpenbaar Ministerie in Zwolle stelt een nader onderzoek in naar detoedracht van het familiedrama.