MADRID - Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag het lijk verminkt van de Spaanse politieman die om het leven kwam bij de zelfmoordactie van een groep verdachten van de aanslagen van Madrid. Radiozender Cadena SER berichtte maandag dat het lichaam van de 41-jarige Francisco Javier Torronteras is verbrand.

In het hoofd van de politieman stak een puntig voorwerp, aldus Cadena SER op gezag van bronnen bij de Spaanse politie. Ook de grafsteen van de agent is beschadigd.

Grafschennis

Zeker twee personen zouden bij de grafschennis op het Madrileense kerkhof Sur betrokken zijn geweest. Politiebronnen vermoeden dat het om een wraakactie van radicale moslims gaat. Torronteras maakte deel uit van de speciale politie-eenheid GEO.

Hij was betrokken bij de inval begin april in een flat in de Madrileense wijk Leganés. In de flat zaten verdachten van de aanslagen van 11 maart. De vermoedelijke terroristen bliezen het appartement op. Daardoor kwamen zeven verdachten van de aanslagen en Torronteras om het leven.