HOUSTON - Een jury in de Amerikaanse staat Texas heeft dinsdag voor de rechter Andrea Yates schuldig bevonden aan de moord op haar vijf kinderen. De kinderen zijn vorig jaar door verdrinking om het leven gebracht.

Bekijk video

De jury moet nu beslissen of de 37-jarige Yates de doodstraf moet krijgen of levenslange gevangenisstraf. De voormalige verpleegster heeft bekend dat ze vorig jaar juni haar vijf kinderen, in de leeftijd van 6 maanden tot 7 jaar, in de badkuip in haar woning in Houston heeft verdronken.

Duivel

Ze zei dat ze haar kinderen zo wilde beschermen tegen de duivel. De vrouw was al zeker twee jaar geestelijk ziek en was al diverse malen onder behandeling geweest. Enkele maanden voordat het drama plaatsvond, was ze ontslagen uit een psychiatrisch ziekenhuis. Tot twee keer toe deed ze een zelfmoordpoging.

Dodelijke injectie

De openbaar aanklager wil dat Yates de doodstraf krijgt door middel van een dodelijke injectie. Volgens de aanklager was de vrouw ziek, maar bij zinnen genoeg om het verschil te kennen tussen goed en kwaad.